Waarom digitaal bouwen?
Als kind speelde ik enorm veel met Lego. Nou ja, spelen... ik vond het vooral leuk en machtig interessant om dingen te bouwen. De ene keer een stoere zeesleper - geïnspireerd door de modelschepen bij mijn beste vriend thuis - en een andere keer een auto. Dat gaf regelmatig een boek rommel, maar aan het eind van de dag gingenalle losse Lego steentjes netjes terug in de daarvoor door mijn vader getimmerde bak.
Nu ben ik getrouwd, heb twee kinderen, een vrouw, een rijtjeshuis en nog steeds een zootje Lego. Maar niet zoveel plek om het lang te laten liggen. En zoals vroeger alles bij elkaar in één bak, dat wil ik liever niet. Dat maakt het opruimen tegenwoordig een stuk tijdrovender. Daarom was ik enorm blij toen ik dik twee jaar geleden Studio ontdekte.
Met deze software kan ik bouwen, zonder enige rommel te maken. En wat zeker zo fijn is: ik heb werkelijk álle blokjes tot mijn beschikking. Daar kon ik als kind niet eens van dromen, zo tof is dit!
Natuurlijk heeft digitaal bouwen ook wel een paar aandachtspunten (nadelen klinkt wel erg negatief). Als een constructie niet al te stevig is, valt 'ie niet in je handen uit elkaar, zoals in het echt. Dus kan ik digitaal een model bouwen dat in het echt nooit zou kunnen bestaan. Beetje zinloos, dus gelukkig heeft Studio een apart knopje om de sterkte van een bouwwerk te bepalen. Verder kan ik er in Sudio voor kiezen elk steentje in iedere willekeurige kleur te gebruiken die ooit is bedacht, zelfs als dat steentje in werkelijkheid nooit in die ene kleur is gemaakt. Dat biedt kansen om eens iets gaafs uit te proberen, maar is wel opletten wanneer ik iets wil maken dat in het echt gebouwd moet kunnen worden.
Reacties
Een reactie posten