Verder met Veerhaven

Nadat ik de duwboot van Veerhaven had gemaakt, wilde ik nog wat extra's. En zo ontstonden twee verschillende ideeën: bakken om door het schip vooruit te laten duwen en het onderwaterschip om echt een model op de kast te kunnen zetten.

Duwbakken
Het is best lastig om roestkleurige duwbakken met steentjes na te bouwen. Daarom koos ik ervoor zwart te gebruiken, alsof de bakken nieuw vanaf de werf in gebruik zijn genomen. De details, zoals de bolders, zijn geel. Daarmee komt de kleur behoorlijk overeen met de werkelijkheid.

Bij een echt bouwwerk zou ik de bak hebben kunnen vullen door er losse, ronde plaatjes in te gooien. Zwarte bijvoorbeeld als kolen, grijze voor erts. Digitaal is dat een stuk lastiger, dus daar ben ik gewoon niet aan begonnen. Daarom heb ik de bakken drie breed naast elkaar voor de duwboot geplaatst; zo varen de echte Veerhaven duwboten met lege bakken terug naar Rotterdam.


Onderwaterschip
Aan de andere kant leek het me ook leuk een model van deze duwboot eens met echte bouwsteentjes te bouwen. Die zou ik dan voor de sier op een kast kunnen zetten. In dat geval vind ik het zelf wel zo mooi om ook het onderwaterschip te kunnen zien.

Vandaar dat ik wat afbeeldingen op internet heb gezocht. Daarmee ging ik aan de slag om het deel van de romp ónder de waterlijn te construeren. Ook dat gedeelte is best goed geluk, al zeg ik het zelf. En uiteraard voorzien van drie schroeven voor de voortstuwing van het schip.

Aan de voorzijde zijn de tunnels te zien van de boegschroeven. Daarvoor gebruikte ik technisch Lego steentjes. En voor de vorm een paar ronde en schuine. Gevolg hiervan is wel dat het onderwaterschip van de duwboot in verhouding iets dieper steekt dan in werkelijkheid.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Veerhaven duwboot bouwen

Kalender 2024

Opdracht voor Hartman Seatrade - deel 2